Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/sburator/color-mind.ro/wp-content/themes/color_v1/single.php on line 29

Participare la Compassionate Inquiry Professional Training

La sfârșitul anului trecut a fost anunțată organizarea primului program de formare profesională în Compassionate Inquiry. Această metodă este o abordare psihoterapeutică nouă, integrativă, dezvoltată de Dr. Gabor Maté.

Compassionate Inquiry este rezultatul muncii de peste 30 ani a Dr. Maté cu pacienți cu diverse probleme: de la boli cronice, la adicții, boli psihice, traumă, probleme de dezvoltare.

Esența acestei abordări este atingerea unei stări stabile de prezență, compasiune, siguranță, în conexiune reală cu clientul. Astfel, suferința acestuia, oricât de complexă, de inconștientă, poate deveni transparentă și palpabilă, atât pentru terapeut cât și pentru client. Compassionate Inquiry nu își propune să înlocuiască alte metode terapeutice, ci să dezvolte capacitatea terapeutului de a relaționa cu clientul, de a urmări și dialogul nonverbal, al corpului, atât în interacțiune cu celălalt cât și în relație cu sine.

Conform teoriei Dr. Maté, compasiunea joacă un rol important în (auto)cunoaștere și (auto)dezvoltare, alături de înțelegere și intuiție. Compasiunea este esențială pentru construirea încrederii, siguranței, curajului de a te deschide și de a fi autentic. Munca terapeutică în situații grele de viață, precum adicția sau trauma, necesită o astfel de abordare complexă. Scopul este acceptarea experiențelor așa cum au fost ele, cunoașterea și eliberarea din scenariile inconștiente ale minții, încrederea în capacitatea ființei de a ieși din suferință, de a trăi o viață sănătoasă.

O importanță deosebită în metoda Compassionate Inquiry se acordă relației dintre minte și corp în diversele patologii, modului în care prelucrarea emoțiilor este în strânsă legătură cu aparatul hormonal, sistemul nervos și, în special, cu sistemul imunitar. Nici o patologie (psihică sau fizică) nu poate fi tratată separând mintea de corp, acestea fiind două fațete ale aceleiași realități.

Formarea in Compassionate Inquiry se desfășoară timp de un an, cu peste 240 de ore de studiu și peste 600 de pagini de material și cu participarea a 20 de traineri. Participanții, de pe toate continentele, au profesii și experiențe diverse: medici psihiatri, oncologi, traineri de yoga, criminaliști, psihoterapeuți de diverse orientări sau asistenți sociali. Schimbul de informații și credințe se anunță impresionant.

Dr. Ana Maria Iordache și psih. Mihaela Maftei din echipa Clinicii Color Mind au fost acceptate pentru a face parte din prima grupă de formare în această metodă. Ele vor fi primii psihoterapeuți români certificați în această abordare.

Le urăm succes!

21 ianuarie 2019