Tratament Dependențe

A fi dependent nu este o alegere, nu este un viciu și nici o problemă de voință, însă este la fel de adevărat că poți alege să faci ceva în legătură cu asta. Dependența cauzează adesea dificultăți financiare și familiale serioase, ajungi să simți că viața ți-a scăpat de sub control – dar, cu ajutor, poți gestiona și depăși problemele.


Dependența este o tulburare cronică, astfel încât nu putem vorbi despre vindecare. Scopul demersului terapeutic este recuperarea. Recuperarea din dependență presupune pentru fiecare client în parte un proces de creștere care are la bază schimbarea – de la recunoașterea dependenței și creșterea motivației pentru abstinență, până la obținerea și menținerea unui stil de viață sănătos, bazat pe abstinență.


În cadrul clinicii Color Mind, Programul de Tratament pentru dependențe este o abordare terapeutică complexă, structurată, în regim ambulatoriu și are la bază componentele terapeutice apreciate ca fiind cele mai eficiente în contextul actual: interviul motivațional, terapia cognitiv-comportamentală, prevenirea recăderilor, terapia de grup, psihoeducația, managementul de caz.


Această formulă implică abordarea dependenței din mai multe unghiuri, în mod coerent, de către o echipă de specialiști coordonată de managerul de caz. Integrarea tuturor aspectelor vieții unei persoane este parte esențială în modelarea și selecționarea intervențiilor celor mai adecvate. Echipa terapeutică este formată din manager de caz, medic psihiatru și psihoterapeut individual. Se pot alătura terapeutul de grup sau alți specialiști la nevoie.


În dezvoltarea unui Program Terapeutic Individualizat este necesară evaluarea caracterisiticilor individuale, sociale, familiale și contextul particular al fiecărui pacient în parte – acestea făcând obiectul procesului de intake (admitere în programul de tratament).

 

Cele mai noi programe de tratament pentru dependențe

Structura programelor de tratament pentru dependență este permanent adaptată și îmbunătățită, pornind de fiecare dată de la vasta experiență clinică, de la lucrul cu pacienții noștri și având în vedere cele mai noi abordări care și-au dovedit eficiența în acest domeniu.

IMPORTANT: Informațiile împărtășite de către client în cadrul programului de tratament se află sub semnul confidențialității. Clinica Color Mind se angajează să nu dezvăluie aceste informații niciunei terțe părți. VEZI CLAUZE CONFIDENȚIALITATE

 

Vreau o programare