Despre Noi 

Misiunea clinicii Color Mind este aceea de oferi sprijin psihologic specializat celor aflați în dificultate, de a stimula forța vitală și starea de bine a acestora. Experiența de mai bine de 10 ani și formarea continuă în tratamentul dependențelor au condus la crearea unor programe specializate, individualizate, atent calibrate, care se adresează omului ca întreg, iar rezultatele avute confirmă eforturile și ne încurajează. Sfera noastră de activitate se adresează tuturor tipurilor de dependențe: alcool, jocuri de noroc, substanțe psihoactive, computer.

  Vezi echipa

CE FACEM?

De asemenea, oferim servicii de evaluare și tratament psihiatric, consiliere și psihoterapie persoanelor care se confruntă cu depresie, anxietate, dificultăți în relațiile de cuplu și de familie, precum și workshopuri de dezvoltare personală celor ce-și doresc să își îmbunătățească abilitățile personale și de stil de viață.

 

CUM FACEM?

Abordarea noastră constă în oferirea de respect și încredere fiecărei persoane care ni se adresează. Avem încredere în pornirea interioară a fiecărei ființe de a se indrepta și vindeca, de a crește și a se dezvolta, de a fi bine în pielea sa.

 

VIZIUNEA COLOR MIND:

 

PARTENERIAT (despre relația terapeutică)

Să lucrăm cu tine ca și ajutor al tău – și nu ca șef al tău! Să ne aducem mereu aminte că tu ești expert în tine și în viața ta și că noi nu ne vom asuma acest rol în locul tău! Să te implicăm, pas cu pas, în munca noastră împreună. Să îți amintim din când în când să ne atragi atenția dacă vreodată te facem să simți că ne-am îndepărtat prea mult de ceea ce ești tu, că punem prea multă presiune pe tine, că te forțăm sau că punem accent pe lucruri care vrem noi să le faci și care nu îți aparțin.

ACCEPTARE (despre valori)

Să te acceptăm ca o ființă umană care este la fel de bună și care merită la fel de multe ca și noi, care este la fel de admirabilă ca orice altă ființa umană ce se străduiește să facă lucrurile mai bine. Să vedem în tine persoana care ești cu adevărat – și nu victima tuturor lucrurilor care, într-un fel sau altul, te-au adus în situația actuală. Să vedem în tine persoana care ești cu adevărat, și nu persoana care ar vrea altcineva să fii.

SUSȚINERE

Să dăm atenție omului bun, curajos, “uimitor” din tine. De câte ori o să le observăm, o să subliniem abilitățile și calitățile tale pe care le folosești pentru a-ți îmbunătăți viata. Să susținem trăsăturile tale pozitive și să te încurăjăm să faci același lucru, în special atunci când ai tendința de a le trece cu vederea.

EMPATIE

Să lucrăm oricât este necesar pentru a întelege cu acuratețe punctul tău de vedere, înainte de a-ți cere să-l iei în considerare pe al nostru. Îți vom cere să ne corectezi atunci când simți că nu am înțeles ceea ce trebuia. Să nu uităm că nu suntem “în pantofii tăi” și niciodată nu am fost. Să fim curioși, să învățăm din experiențele tale, din speranțele și dorințele tale. Să ascultăm – și cel mai important să auzim ce spui, ce întelegi, ce vrei, iar nevoia ta va fi o prioritate în modul în care lucrăm.

AUTONOMIE

Să respectăm faptul că tu ești seful tău, în toate sensurile. Vom fi aici să te ajutăm să “navighezi”. Vom avea un ochi pe hartă și celălalt pe punctul de pornire. Te vom ajuta să decizi de unde până unde vrei să mergi, ce opțiuni ai și care sunt obiectivele pe care vrei să le atingi. Vom respecta faptul că tu ești pe locul conducătorului în munca pe care o facem împreună.

COMPASIUNE (despre grijă)

Să ne pese și să ne ghideze ceea ce este cel mai bine pentru tine, chiar și atunci când ție îți este greu să faci acest lucru pentru tine. Vom munci pentru a-ți câștiga și merita încrederea ta, ne vom asigura că nevoile tale vor fi în topul fiecărei conversații pe care o avem. Să investim și să găsim modalități prin care tu să ai un rezultat bun.

EVOCARE (despre întelegere)

Să punem pe primul loc opiniile, nevoile, dorințele și abilitățile tale în ceea ce privește munca pe care o facem împreună. Să ascultăm motivele pentru care ai luat o anumită decizie și nu planurile pe care le-am face noi dacă am fi în locul tău. Știm că pantofii noștrii sunt singurii în care vom călca vreodată, și acest lucru este valabil și pentru tine - pantofii tăi sunt doar ai tăi.