Despre compasiune, healing și mitul sănătății mintale | Gabor Maté și Gabriel Cicu

Dr. Gabor Mate este un specialist renumit în domeniului sănătății, cu o vastă experiență în domeniul adicțiilor și traumei, scriitor și psihoterapeut.

Este autor al unor titluri consacrate precum Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns și Pe tarâmul fantomelor întunecate. Prizionieri în lumea dependenței. Următoarea sa carte, The Myth of Normal: Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture, va apărea în luna septembrie 2022. Cartea reprezintă un studiu asupra cauzelor bolilor, o critică constructiva a societati în care trăim – o socitate generatoare de boli, dar și o cale către sănătate și vindecare.

În urma a peste 30 de ani de experiență în domeniul sănătății, Gabor a dezvoltat Compassionate Inquiry, o tehnică terapeutică studiată în acest moment de mii de terapeuți, medici, consilieri din întreaga lume.

Ce înseamnă trauma? Cum poate fi ea abordată cu compasiune? Ce rol au substanțele psihedelice în procesul de healing? Cât de mult contează mediul în care ne-am născut și trăim? Cum suntem afectați de perioada post-pandemica și de conflictele globale actuale?

Despre toate aceastea, dar și despre multe altele, în interviul de mai jos.

Vizionare plăcută!

 

 

 

13 aprilie 2022