Dependența de alcool – R.

Anonim 1 este erou în lupta cu dependența de alcool – nu mai consumă alcool de aproximativ 24 luni. Înainte de a începe recuperarea în clinica noastră, era tot timpul neliniștit și lipsit de motivație. Este recunoscător familiei care i-a oferit suport pe tot parcursul programului din cadrul clinicii noastre. Acum că nu mai simte nevoia să consume alcool este fericit și își dorește să mențină abstinența de acum înainte.

 

1) Ce te-a determinat să te hotărăști să faci o schimbare?

R: Îmi doream foarte mult să restabilesc relații armonioase în familie și să am liniștea fără de care nu mă simțeam în siguranță.

2) Cum erai înainte de recuperare?

R: Eram nervos, stresat, agitat. De asemenea îmi dispăruse și cea mai mică urmă de motivație pentru crearea unui viitor frumos alături de cei dragi.

3) Ce etape ai parcurs în tratamentul dependenței de alcool?

R: Am solicitat și urmat tratamentul recomandat de terapeuții din cadrul clinicii. Pe lângă medicație și psihoterapie a fost nevoie să îmi înving dorința de a consuma alcool în zilele stresante, obositoare, așa cum obișnuiam să fac înainte.

4) Ce ai făcut pentru a sta departe de viața ta de dinainte?

R: Am devenit foarte apropiat de soție și copii, iar atmosfera începea să devină din ce în ce mai plăcută la noi în casă și în familie. Ulterior lucrurile s-au îmbunătățit și la serviciu, iar apoi totul a reintrat în normal.

M-am bucurat de sprijin total din partea familiei, a echipei de specialiști, însă fără voința mea puternică nu aș fi putut să fiu ceea ce sunt în acest moment.

5) Cum este viața ta acum?

R: Am o viață normală, liniștită, totul decurge bine atât în relațiile cu familia și oamenii dragi cât și în relațiile sociale. Sunt mândru de mine și fericit că nu mai simt nevoia să consum alcool.

6) Care este cel mai important lucru azi, care te menține în recuperare?

R: Cel mai important pentru mine acum este superba mea familie.

7) Ce sfaturi ai da oamenilor care luptă cu una sau mai multe dependențe?

R: Ceea ce aș spune oamenilor care suferă de dependențe este să se lase ajutați de cei din jurul lor, pe de-o parte de specialiști, pe de altă parte de familie, de prieteni și să aibă o voință puternică.

 

5 aprilie 2015