Curs de formare complementară în psihoterapie psihanalitică 2023

Asociația Română de Psihoterapie Psihanalitică și Fundația Româno-Olandeză pentru Psihoterapie Psihanalitică anunță deschiderea cursului de formare complementară în psihoterapie psihanalitica – 2023.

Cursul are o durată de 3 ani și este alcătuit din trei module succesive:

  • Noțiuni fundamentale și evoluția teoriei psihanalitice – 2 ani

  • Psihopatologia psihanalitică – 1 an

  • Tehnica psihoterapiei psihanalitice – 1 an

Cursul teoretic este parte a procesului de formare în psihoterapie psihanalitică, alături de analiza personală și practica în supervizare. Practica în supervizare poate începe după anul 2 al cursului teoretic și nu mai târziu de anul 4, și presupune două supervizări de minimum 2 ani fiecare. Supervizarea este asigurată de supervizori certificati de ARPP și CPR, care sunt și autorii cursului.

 

Condiții de admitere

  • absolvirea facultăților de medicină, psihologie, asistență socială, sociologie sau a altor facultăți asimilate

  • desfăsurarea în curs (minim 1 an) a unei terapii psihanalitice sau analize personale cu o frecvență de minimum 2 ședințe pe săptămână cu unul din terapeuții formatori acreditați de ARPP, SRP.

Admiterea la curs se va decide în urma a două interviuri de evaluare ce se vor desfășura începand din iunie 2023.

Cursul se va desfășura în timpul zilelor de sâmbătă, o dată la 2 săptămâni, din octombrie până la sfârșitul lunii iunie, în cei 4 ani. Sunt incluse un numar total de 500 de ore de cursuri și seminarii teoretice.

Costul cursului: echivalentul în lei a 750 euro pe an, în două rate – poate suferi o majorare de maxim 50 euro pe an (tariful nu include supervizările de practică a psihoterapiei).

Începerea cursului va avea loc în octombrie 2023 (la o dată anunțată din timp).
 
Informații suplimentare și înscrieri anexând cele de mai jos la adresa:
sandalepoiev@yahoo.com

1.  Curriculum Vitae care să conțină date despre:

·       Experiența clinică (descrieti toate stagiile și modulele de formare urmate)

·       Alte experiențe profesionale

·      Raport al psihoterapiei psihanalitice/analizei personale (includeți perioada, frecvența săptămânală, numar aproximativ de ore, numele și apartenența profesională a terapeutului).

2. Scrisoare de intenție care include o istorie personală și o detaliere a motivelor pentru care ați decis să deveniți psihoterapeut psihanalitic.

 

Data limită de înscriere: 1 septembrie 2023.


 

28 februarie 2023