Luna conștientizării sănătății mintale

 

LUNA CONȘTIENTIZĂRII SĂNĂTĂȚII MINTALE

Luna Mai este dedicată conștientizării și promovării sănătății mintale în întreaga lume. Acest timp special marchează oportunitatea de a aduce în prim-plan importanța îngrijirii și susținerii sănătății psihice a fiecărui individ.

Într-o lume în care ritmul vieții devine tot mai alert, este crucial să ne amintim că sănătatea mintală este la fel de importantă precum sănătatea fizică. Însă, de multe ori, acest aspect este neglijat sau subestimat. Luna conștientizării sănătății mintale își propune să schimbe această perspectivă și să ofere suportul necesar pentru cei care se confruntă cu diverse probleme psihologice.

Sănătatea mintală este fundamentală pentru o viață împlinită și productivă. Cu toate acestea, este adesea ignorată sau minimalizată din cauza stigmatizării și a resurselor limitate.

Conform Consiliului Uniunii Europene, îmbunătățirea sănătății mintale este o necesitate socială și economică, care a devenit mai evidentă după pandemia de COVID-19.

În condițiile în care 1 din 8 persoane din întreaga lume se confruntă cu probleme de sănătate mintală (Organizația Mondială a Sănătății), mulți oameni au dificultăți în accesarea seviciilor de sănătate mintală și se simt stigmatizați și discriminați din cauza patologiei de care suferă.

 

CAMPANIA ”TU CUM TE MAI SIMȚI”?

Deoarece luna MAI este luna de conștientizare a sănătății mintale, Clinica Color Mind a conceput un plan personalizat de evaluare pentru adulți, care vă va ajuta să veniți în contact cu cu profesioniștii în sănătate mintală și să discutați despre dificultățile cu care vă confruntați.

 

 

Puteți afla detalii suplimentare despre acest serviciu la telefon 0751.643.848 sau accesând formularul de contact de mai jos.

Nume

E-mail

Telefon

Mesaj

23 aprilie 2024