Habits by Republica [cultural] – despre muzică | Răzvan Popovici

Dacă vrei un corp tonifiat, mergi la sală. Dacă vrei un creier puternic, ascultă muzică. Așa încep concluziile unui studiu realizat recent în SUA despre impactul muzicii asupra creierului și a stării generale de bine. Muzica funcționează ca un antrenament mental: ne sprijină memoria, ne ajută să fim mai creativi, ne ține alerți.
În cadrul conversațiilor #habitsbyRepublica despre impactul artei asupra psihicului și spiritului uman, al doilea artist invitat este muzicianul Răzvan Popovici. Acesta stă de vorbă cu psihoterapeutul Gabriel Cicu.
 
Răzvan Popovici cântă la violă. S-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Théâtre des Champs-Elysées din Paris.
Răzvan Popovici a fondat SoNoRo, un festival de muzică de cameră care se desfășoară la București, Brașov, Sibiu și Cluj Napoca și a ajuns, în anul 2021, la cea de a XVI-a ediție.
 

 
 
14 februarie 2022