Habits by Republica [cultural] – despre literatură | Adela Greceanu

Cum ar fi arătat ultimii 3 ani fără filme, cărți sau muzică? Vă puteți imagina? Arta, în toate formele ei, joacă zeci de roluri în viața omului modern și ne poate influența în moduri pe care nici nu le conștientizăm. Sunt studii care arată că o vizită la muzeu ne poate ajuta să trecem mai ușor peste o perioadă stresantă. Sau că cititul ne face mai empatici și poate fi un sprijin în depresie. Suntem mai puțini anxioși dacă mergem la teatru, iar încercarea de a decoda și înțelege orice formă de artă creează noi legături neuronale.

În cadrul conversațiilor speciale #habitsbyRepublica despre cultură Gabriel Cicu, psihoterapeut și psihiatru, va sta de vorbă cu 4 artiști despre legătura dintre artă și sănătatea noastră emoțională.
 
Prima invitată a seriei este scriitoarea Adela Greceanu. A debutat în 1997 cu volumul de poezie „Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult…” (Editura Eminescu). Cele mai recente cărți publicate includ „Și cuvintele sunt o provincie” (Editura Cartea Românească) și antologia „Șuruburi, șaibe, cuie, piulițe”. Pentru poezia ei, a câștigat premii în țară și străinătate. Scrierile ei au fost traduse în germană, engleză, suedeză, slovenă și albaneză. Adela realizează emisiunea “Timpul Prezent” la Radio România Cultural alături de Matei Martin.
👇

7 februarie 2022