De ce Psihiatrie

IMG_4308Psihiatria este o ramură a medicinei specializată în diagnosticare, tratament și prevenire în sănătatea mintală, inclusiv în tulburările cauzate de consumul de substanțe. Tulburările psihice pot afecta majoritatea aspectelor din viața unei persoane, cum ar fi: activitatea fizică, comportamentul, emoțiile, gândurile, percepția, relațiile interpersonale, sexualitatea, activitatea profesională și timpul liber. Aceste tulburări pot avea ca sursă o combinație de factori: biologici, psihologici și sociali.

Un psihiatru este absolvent al unei facultăți de medicină, având în plus încă patru ani de stagiu de specializare, este calificat în psihologie și în componentele sociale ale tulburărilor psihice, emoționale sau de comportament. În plus, psihiatrii clinicii Color Mind au formare și experiență în psihoterapie, ceea ce face ca abordarea să fie una complexă, îmbogățind relația medic-pacient, aceasta căpătând un caracter profund uman.

În evaluarea psihiatrică, medicul poate solicita o gamă completă de teste de laborator, care, combinate cu interviul clinic, oferă o imagine a stării fizice și psihice a unei persoane. Educația acestuia, anii de pregătire clinică și experiența dobândită îl pregătesc să înțeleagă relația complexă dintre afecțiunile de ordin emoțional și cele de ordin fizic, să evalueze informațiile medicale și cele psihologice, și să lucreze alături de pacient în dezvoltarea unui plan de tratament.

Oamenii caută ajutor psihiatric fie în urma unor simptome acute precum atacul de panică, halucinații, gânduri de suicid sau pentru că “aud voci”, fie în urma unor probleme ce durează de mai mult timp, cum ar fi stări de tristețe, deznădejde sau anxietate. Aceste stări afectează viața de zi cu zi, creând senzația de lipsă de control asupra acesteia. În astfel de cazuri, cel care te poate sprijini în găsirea și urmarea unui tratament cu efecte favorabile este medicul psihiatru.

 

Vreau o programare