Tulburările de comportament alimentar

Tulburările alimentare sunt caracterizate printr-o perturbare persistentă a alimentației sau a comportamentului legat de alimentație, care conduce la modificări ale absorbției de alimente, și care afectează în mod semnificativ sănătatea fizică și funcționarea psihosocială.

Mâncarea joacă un rol important în viețile noastre, noi oamenii petrecând mult timp în legătură cu mâncarea – ce să mănânc, când să mănânc, cât să mănânc etc. Relația noastră cu mâncarea se poate schimba destul de des – uneori încercăm să mâncăm mai sănătos, alteori avem pofte, mâncăm prea mult sau ne pierdem apetitul. S-ar putea să ne fie greu să mâncăm dacă suntem stresați, sau tindem să mâncăm alimente care ne liniștesc dacă ne simțim nefericiți. Schimbarea obiceiurilor alimentare din când în când este un lucru firesc și nu trebuie să te îngrijorezi.

Totuși, lipsa unei alimentații echilibrate și a unui comportament alimentar sănătos pe o perioadă lungă de timp poate deveni o problemă pentru tine.

 

Sunt tulburările alimentare asociate strict cu mâncarea?

O tulburare alimentară manifestată o perioadă îndelungată poate fi un lucru dificil de gestionat, însă este important să înțelegi că aceste probleme de alimentație nu sunt doar despre mâncare. Ele pot avea legătură cu lucruri dificile din viața ta, cu sentimente dureroase, pe care s-ar putea să-ți fie greu să le exprimi, să le accepți, să le rezolvi. Concentrându-te pe mâncare poate fi o modalitate de a „ascunde” aceste probleme.  

 

Cele mai întâlnite tulburări alimentare sunt:

 

 

Vreau o programare