Programe Terapeutice

 

GRUP TERAPEUTIC PENTRU DEPENDENȚE1

Psihoterapia de grup este o abordare foarte puternică și eficientă pentru motivare, schimbare, dezvoltare personală și nu numai. Terapia de grup este o modalitate complexă care are beneficii multiple și dovedite, fiind de multe ori alegerea ideală în tratamentul tulburărilor precum: dependența, depresia, anxietatea etc.

Grupul Terapeutic ce se desfașoară în cadrul clinicii Color Mind a luat ființă ca suport pentru pacienții aflati într-un proces de recuperare din dependență și ca o completare sau alternativă la ședintele individuale de terapie.

Tematica abordată în cadrul grupului privește, printre altele: gestionarea dependenței, gestionarea stresului, comportamente sănătoase vs. comportamente nesănătoase, prevenirea recăderilor, abilități de coping, abilități de socializare, abilități de comunicare.

Spre deosebire de terapia individuală, în cadrul grupului fiecare dintre aceste subiecte capătă o complexitate și profunzime aparte, facilitând fiecărei persoane accesul la o paletă largă de perspective. Fiecare membru împărtășește experiențele proprii, oferă și primește feedback de la ceilalți membrii într-un mediu protejat în care persoana se simte liberă să exprime idei, trăiri și experiențe proprii care se transformă în resurse extraordinare pentru fiecare în parte. Interacțiunile multiple și variate ce se crează în grup ajută foarte mult la reconsiderarea felului de a fi cu ceilalți, deoarece grupul oglindește complexitatea traiului în lumea relațiilor. Astfel, în cadrul grupului, fiecare membru devine o resursă de învațare, modelare și cunoaștere pentru ceilalți.

Grupul Terapeutic din cadrul Clinicii Color Mind este un grup deschis, în care membrii pot intra și ieși în/din grup în orice moment. Înscrierea la grup se poate face din inițiativă proprie sau pe bază de recomandare. Frecvența ședințelor este săptămânală și se recomandă un număr de minim patru ședințe.

 

Pentru înscrieri sună la 021.313.25.14 sau scrie-ne la office@color-mind.ro

 

 Sursa foto: http://www.boston.com/bigpicture/2009/03/holi_the_festival_of_colors.html

 

 

Vreau o programare

Articole
Relațiile de dependență
Relațiile de dependență reprezintă un tip de comportament în care cineva depinde de aprobarea unei alte persoa
Vezi toate articolele