Atelier de Respirație Holotropică – 19-21 Aprilie 2019

Clinica Color Mind împreună cu Institutul de Psihologie Transpersonală din Barcelona (IPTB), organizează în perioada 19 – 21 Aprilie 2019 un ATELIER DE RESPIRAȚIE HOLOTROPICĂ

Dezvoltată de psihiatrul ceh Stanislav Grof în anul 1976, Respirația Holotropică este una dintre cele mai puternice și eficiente tehnici de psihoterapie experiențială și de auto-explorare profundă. Un atelier de Respirație Holotropică aduce laolaltă un anumit tip de respirație, muzica, mișcările corporale și desenul de mandale pentru a obține și integra stări de conștiință exstinse.

 “În stările holotropice putem depăși limitele înguste ale ego-ului corporal și să aspirăm către identitatea noastră deplină.” – Stanislav Grof

 

Atelierul este facilitat de Magda Solé și Jaume Mestres – IPTB

Magda Solé este psiholog și psihoterapeut, fondatoare a IPTB, președintă a A.C.T. Associació Catalana Transpersonal, membră a boardului EUROTAS – European Transpersonal Association și profesor de psihologie la Universitatea Autonomă Barcelona.

Jaume Mestres este coach transpersonal și profesor la Masterul de Jurnalism de Călătorie al Universității Autonome Barcelona.

De peste 25 de ani, Magda și Jaume explorează această planetă în căutarea de locuri în care ințelepciunea ancestrală este încă vie: de la șamanismul Siberian, la învățăturile plantelor amazoniene sau cele ale curandero mexicani.

Ei consideră că înțelepciunea șamanică – transmisă prin ritualuri, ne ajută să explorăm și să extindem propria conștiință. Au dobândit experiența și învățăturile necesare pentru a crea atmosfera și climatul optime pentru a facilita călătorii transpersonale sau ințiatice.

 

Informații practice

Atelierul se va desfășura în grup de 16 persoane.

Atelierul începe Vineri, 19 Aprilie, la ora 17.00 cu o sesiune de introducere în respirația holotropică, pregatire a participanților, crearea și dezvoltarea atmosferei de lucru pentru sesiunile următoare. Se vor antrena elementele de corporalitate necesare unei bune desfășurări a Respirației Holotropice.

Sâmbătă se va desfășura prima sesiune de Respirație Holotropica, iar Duminică cea de-a doua. Fiecare sesiune este urmată de un grup de integrare și de un atelier de desenare de mandale.

În cadrul sesiunilor se lucreaza în perechi de câte două: breather – persoana care efectuează respirația, și sitter – persoana care îl asistă pe cel care respiră.  Rolul acestuia din urmă este să fie prezent și disponibil pentru a-l asista pe breather, fără să intervină, sa întrerupă sau să încerce să ghideze procesul acestuia. Cele două persoane alternează rolurile de breather și sitter. Astfel, fiecare persoană este breather într-o zi, și sitter în cealaltă zi.

Costul atelierului este de 300 euro.

Data limită de înscriere: 17 Martie 2019.

Atelierul se va desfășura în limba engleză și cea spaniolă, fără traducere profesionistă, ci doar prin ajutorul și colaborarea participanților.

Pentru înscriere trimiteți o scrisoare de motivare de maxim o pagină pe adresa de email oana.formagiu@color-mind.ro. Dacă în urma procesului de selecție răspunsul este afirmativ, veți primi un chestionar medical pentru a evalua posibilele contraindicații sau recomăndari speciale.

În momentul acceptări finale a aplicației Dvs., veți primi informațiile necesare pentru a face plata. Pentru a vă putea rezerva locul, plata trebuie efectuată în maxim 24 ore.

Pentru detalii privind procesul Respirației Holotropice, modul de desfășurare, informații tehnice și practice, vă recomandăm să citiți documentul PDF de mai jos:

 

 

Holotropic Breathwork 2019

 

 

8 martie 2019