Astăzi lansăm proiectul Awaken

Cei 15 ani de muncă şi experienţă în domeniul sănătăţii mintale şi adicţiilor, constituie pentru Color Mind baza solidă pe care ne-am format-o în tot acest timp. Plecând de la acest fundament ne putem mândri că suntem pioneri în Harm Reduction – Reducerea Riscurilor în rândul comunităţii festivaliere din ţara noastră. Pasiunea, devotamentul şi încrederea ne-au ajutat să dezvoltăm proiectul pilot început în 2016 la două festivaluri cunoscute, Waha şi Transylvaliens.


Am avut parte de de un feedback pozitiv, am fost primiţi cu interes, iar pentru noi a fost un îndemn în plus pentru a face mult mai cunoscută nevoia reducerii riscurilor la festivaluri. Esenţială este creşterea gradului de conştientizare a tinerilor atunci când vine vorba de riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive.

 

De ce este nevoie de Awaken?


În 2017 Color Mind continuă călătoria Awaken într-un format nou, proaspat şi îmbunătăţit, într-o formulă mai mare şi cu materiale ce vă vor stârni curiozitatea. Vom fi, de data aceasta la 3 festivaluri din ţara: Sons of Gaya, Waha şi Transylvaliens. Iar pentru a fi cât mai vizibili lansăm în online awaken.ro.


Nu ne-am mulţumit doar cu atât şi am continuat prin a construi împreună cu voluntarii noştri strategii de harm reduction, care să vină în ajutorul comunității festivaliere. În cele mai multe cazuri informaţia potrivită poate face diferenţa, iar noi cunoaştem cât este de important să susținem bunăstarea mentală și să promovăm o viaţă sexuală fără riscuri. Astfel încât, de la început ne-am stabilit ca ţel să menținem siguranţa persoanelor prin reducerea efectelor consumului de alcool și alte droguri la festivaluri.


În zilele noastre, ca munca să ne fie căt mai vizibilă şi mai aproape de cei interesaţi era necesară de apariţia awaken.ro în mediul online. Nu a trecut mult timp, până ca siteul proiectului să capete culoare şi conţinut şi credem noi, că în scurt timp va deveni o importantă sursă de subiecte ce merită a fi cunoscute de cât mai multă lume. Suntem de părere că este un site de care aveam nevoie, de unde putem consulta informaţii scrise atât de profesionişti, cât şi articole apărute din nevoile celor din jur.


„Credem cu tărie că este esențial să creștem gradul de conștientizare al adolescenților și tinerilor, cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, prin canale de comunicare specifice vârstei grupului țintă și cadrului de desfășurare al festivalurilor. Ne dorim să influențăm pozitiv sănătatea și siguranța comunității festivaliere oferind instrumentele și informațiile necesare pentru a face alegeri în cunoștință de cauză.”


Acesta este un pasaj întâlnit în secţiunea „De ce este nevoie de Awaken?”. Dacă v-am stârnit curiozitatea şi de sunteţi de părere că ceea ce facem noi este folositor vă invităm să poposiţi pe la noi.


www.awaken.ro

 

4 iulie 2017